Marinēti kabači: vienkārša recepte garšīgai uzkodai

Marinēti kabači ir vienkārša piedeva vai uzkoda. Un tos pagatavot ir ļoti vienkārši un ļoti ātri.

Šajā receptē kabači nav termiski apstrādāti, bet gan marinēti neapstrādāti. Lai tos pasniegtu, atliek tikai ar mandolīnu plāni sagriezt kabačus šķēlēs, sālīt un apkaisīt ar garšvielām.

Svaigi un garšīgi marinēti neapstrādāti kabači lieliski noderēs vasaras vakariņās kopā ar iecienītākajiem otrajiem ēdieniem – gan gaļu, gan zivīm, kā arī bagātinās sviestmaižu un pīrāgu pildījumu.

Sastāvdaļas marinētiem kabačiem

2 vidēji lieli kabači

60 ml olīveļļa

60 ml baltvīna etiķis

2 ķiploku daiviņas

Svaigas piparmētras

Čilli pārslas un sāls

Pagatavošana

Sākumā ar mandolīnu vai ļoti asu nazi sagriež kabačus plānās šķēlītēs, lai tās būtu dažus milimetrus biezas. Sagrieztās kabaču šķēlītes ievietojiet secīgi lēzenā traukā, katru kārtu sālot. Pēc tam ļaujiet tām stundu atpūsties. Tas ir lielisks veids, kā atbrīvot kabačus no rūgtuma.

Tikmēr pagatavojiet marinādi, bļodā sajaucot olīveļļu, baltvīna etiķi, sasmalcinātu piparmētru un izspiest ķiploku, kā arī sāli un čilli pārslas.

Pēc norādītā laika beigām kārtīgi nosusiniet kabačus ar virtuves papīra dvieļiem, pēc tam izkārtojiet pirmo šķēlīšu kārtu uz paplātes un pārlejiet to ar karoti marinādes. Šādi turpina, līdz visas sastāvdaļas ir izlietotas, tad kabačus pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj marinēties ledusskapī uz 8 stundām.

Marinētos kabačus pasniedz neapstrādātus uz šķīvja, var dekorēt ar piparmētru lapiņām, dažām ķiploka šķēlītēm un nelielu daudzumu čilli piparu.

Marinādes sastāvdaļas var mainīt atbilstoši savai gaumei: piemēram, ja nepatīk pikanti ēdieni, čili piparus var aizstāt ar melnajiem pipariem vai izlaist ķiplokus, ja nepatīk to garša vai radītais aromāts. Varat pievienot arī nedaudz citrona sulas, kas marinētus kabačus padarīs vēl svaigākus un aromātiskākus.

Neapstrādātus marinētus kabačus var uzglabāt ledusskapī 2-3 dienas, labi pārklātus ar pārtikas plēvi.

Jūsu ģimenes locekļi un viesi būs sajūsmā par šo svaigo un gardo uzkodu!

 

Leave a Comment